Om Anders

När jag var liten låg jag gärna på golvet och ritade. I timme efter timme skapade jag teckningar, ofta på ett påhittat hårdrocksband som hade konserter. De hette KOZZ, någon sorts kombination av Kiss och Ozzy. Alla medlemmar hade namn och alla teckningar kröntes av medlemmarnas autografer. Det var viktigt.

Jag växte upp i en kreativ familj och att jag skulle få kreativa intressen var givet. Jag ritade jämt, jag började spela musik som tioåring och när jag gick ut högstadiet fick jag ett "premium för allmän kreativitet" av de lärare som trodde att jag skulle bli journalist. Det blev jag inte, men skrivandet kom in i mitt liv några år senare. Först när jag upptäckte fanzinens underbara värld och jag bidrog med min egen tidning Hymen - skapad med skrivmaskin, kopiator och enorma mängder limstift under några år på 90-talet. Sedan när jag fick in en fot på lokaltidningen och recenserade musik, böcker och film, skrev krönikor och artiklar, och blev ett lokalt "namn".

Jag trodde att jag skulle bli någon sorts formgivare eller redigerare för drömmen var att äga en MacIntosh med Photoshop, Pagemaker och Freehand och alla andra program som behövdes för att göra det jag redan gjorde, fast lite mer seriöst. Men så kom Internet och att formge för nätet lockade mer. Det var mer direkt och snabbare. Jag utbildade mig och blev det som då kallades webbdesigner och fick anställning på samma lokaltidning som redan publicerade mina texter.

I 15 år jobbade jag som webbutvecklare med lite olika inriktningar men lockelsen i formgivning av trycksaker fanns fortfarande där och i dag har jag kommit dit, eller kanske tillbaka dit igen. All den kreativitet som format mitt liv har jag nytta av i Clearberry. Jag kan skriva, jag kan formge både för tryck och webb och jag kan rita.

Kontaktuppgifter:
Telefon: 076-771 58 34
Mail: anders@clearberry.se
LinkedIn: linkedin.com/in/anders-jakobson-396770135

Om...
...Clearberry
...Maria
...Flodhästar