Tjänster

Clearberry kan hjälpa dig med mycket, inte allt, men med det mesta som handlar om kommunikation. Nedan kan du se vilka inriktningar vi främst kan stå till tjänst med.

Text

Det finns många olika typer av texter, men i grunden handlar det alltid om att mottagaren ska förstå vad som står och att texten är korrekt skriven utifrån alla de skrivregler som faktiskt finns.

Clearberrys ena inriktning är renodlade journalistiska texter i form av reportage, artiklar, personporträtt, krönikor, recensioner med mera. Listan kan göras lång. Några större begränsningar har vi inte. Har du någon tanke eller idé - fråga oss!

En annan inriktning är mot företag. Behöver du som företag hjälp med text? Då är vi rätt personer att kontakta. Hemsidetexter, broschyrer, pressmeddelanden... listan är oändlig även här. I grunden vill du dock att dina kunder förstår vad du vill ha sagt.

När det kommer till text är vi bra. Vi är väldigt bra. Vi har många års erfarenhet av både tidningsvärlden och den mer marknadsföringsmässiga biten.

Korrekturläsning

Är du osäker på om det är ett eller två ord, om du ska skriva de eller dem? Hur långt i sifferskalan skriver du med bokstäver och när tar siffrorna vid? När använder du versaler eller gemener? Vi vet! Har du en redan skriven text som du vill få korrekturläst så gör vid det mer än gärna. Det finns vissa personlighetstyper som går i gång på rödmarkeringspennan - vi tillhör den gruppen.

Foto

Självklart kan vi leverera bilder i samband med text. Vi samarbetar dessutom med ett flertal fotografer för att kunna välja den som passar bäst till just ditt behov.


Webbredaktörskap

Små företag har fullt upp med att få snurr på verksamheten. Det kan lätt bli för många bollar i luften och något blir lidande. Kanske blir hemsidan eftersatt och den där tiden som behövs för att fixa med nyheter eller uppdateringar finns inte. Sådant kan Clearberry hantera. Vi kan sköta manuella uppdateringar direkt i koden eller via CMS som till exempel Wordpress. Förutom att hantera innehållet kan vi även gå in och arbeta med utseendet och mer omfattande uppdateringar. Kanske är det även dags att se över texterna?

Webbutveckling

Clearberry har lång tids erfarenhet av webbutveckling i både egna och befintliga system. Vi kan snygga till er nuvarande hemsida, eller hjälpa till att flytta den från ett system till ett annat. För mer omfattande webbplatser kan vi gå in som projektledare och sitta mitt emellan kund och utvecklare för att prata rätt språk med rätt mottagare. Vi kan även sätta upp enklare hemsidor som givetvis är anpassade för olika plattformar som datorer och mobiler.


Grafisk formgivning

Clearberry kan leverera original till trycksaker snabbt och smidigt, allt från visitkort och blad till flersidiga magasin, skivomslag eller andra mer omfattande projekt. I kombination med våra texttjänster kan vi erbjuda en totallösning - vi står redan för all text och form i ett pågående projekt och göra alla delar med samma noggranna syn på detaljer och kvalitet.

Illustrationer

Hand i hand med våra text- och formtjänster kan vi erbjuda illustrationer - fotomontage, teckningar, mixed media.

Övrigt

Begreppet "kommunikation" omfattar så mycket, och om du har ett uppdrag som på något vis innehåller text, webb eller form så är Clearberry intresserade av att höra vad det handlar om. Vi ser även utvecklingsområden inom ljud och bild samt föreläsningar och workshop.

Kunder och uppdrag i urval


 • Bergkvist publishing

  Vi skriver artiklar till Bergkvist publishings två titlar Magasin Måltid och Restaurangvärlden.


 • Campus Nynäshamn

  Sedan 2018 har vi hjälpt Campus Nynäshamn att ta fram ansökningar om att bedriva YH-utbildningar.


 • Gothia Kompetens

  Vi skriver artiklar till Gothia Kompetens titlar Förskoletidningen, Elevhälsa och Grundskoletidningen.


 • Ordfront förlag

  Vi har designat och programmerat John Ajvide Lindqvists hemsida på uppdrag av författaren och Ordfront förlag


 • Småföretagarnas Riksförbund

  Medlemstidningen Bra Affärer kommer fyra gånger per år. Vi skriver många av artiklarna.


 • Stena Renewable

  Vi ansvarade för innehåll och grafisk formgivning till tre tidningar med information om vindkraftspark i Lekeberg kommun.


 • Svenskt Näringsliv

  Vi skriver regelbundet artiklar till Svenskt Näringslivs webb. Artiklarna berör främst Mellansverige.


 • Tandläkartidningen

  Sedan 2019 har vi haft ett antal artiklar publicerade i Tandläkartidningen.


 • Örebro kommun

  Landsbygdsnytt utkommer fyra gånger per år. Vi står för innehåll och grafisk formgivning.