Om Maria

Som barn följde jag regelbundet med mina föräldrar som på kvällstid städade lokaltidningens kontorsutrymmen i Nora. Jag minns tydligt doften av trycksvärta, ljudet av snabba fingrar mot tangenterna, polisradions sprakande, mörkerrummets fräna lukt och alla tidningslägg som var oerhört spännande att bläddra i.

Nu i vuxen ålder förstår jag att redan där och då planterades något långt bak i hjärnan. I årskurs fem gjorde vi skoltidning och jag älskade det. På högstadiet var jag åter igen med och producerade tidning, fast på engelska. Men sedan var det som att allt lades på en hylla och glömdes bort. Vad ville jag göra? Vad skulle jag bli?

Min första riktiga anställning efter studenten blev på samma lokaltidning som i barndomen, men på huvudkontoret i Örebro. Dessutom på helt fel plats - annonsavdelningen. Det var då jag insåg att jag skulle bli journalist. Jag gjorde mig ärenden till den delen av huset så ofta jag kunde och det var alltid lika pirrigt att kliva in på redaktionen. Dofterna och ljuden, så välbekanta från barndomen.

Sedan 2005 har jag varit verksam journalist och det jag älskar allra mest är mötet med människor. Ge mig penna och block och jag klarar av de flesta situationer. Ja, jag är nyfiken och jag vet att det är en viktig drivkraft för att vara en genuint intresserad journalist. Så länge jag älskar att möta människor, får chans att ställa frågor, vinner min intervjupersons förtroende för att sedan ha ynnesten att berätta för er andra. Ja, så länge jag känner på det viset kommer jag att fortsätta.

Dessutom är jag oerhört mån om att vi värnar om det svenska språket och skriver korrekt. Det gäller att hänga med i utvecklingen, men det gäller främst att uttrycka sig så att alla förstår och kan ta det till sig.

Kontaktuppgifter:
Telefon: 070-223 58 53
Mail: maria@clearberry.se

Om...
...Clearberry
...Anders
...Flodhästar